Този сайт може да постави "бисквитки" във вашия компютър с цел да подобри вашето персонално посещение. Моля прочетете нашата политика за поверителност за да научите повече за бисквитките.

5 reasons to choose pentax

Купуването на SLR фотоапарат може да бъде труден избор за много хора.
Камерата трябва да бъде тази, която искате да носите със себе си когато и да е,
където и да е и както ви харесва. Ето защо фотоапаратът PENTAX е идеалният ваш партньор.

1 Подсилена конструкция, проектирана за работа при всякакви климатични условия и при всякакви локации

Имали ли сте колебание някога дали да си вземете фотоапарата понеже вали, или понеже очаквате мястото, на което отивате да бъде много прашно? DSLR системата на PENTAX предлага водоустойчиви и прахоусточиви фотоаапрати и обективи, с които пръските вода, влагата и прахоляка няма да бъдат причина да се поколебаете да снимате.

2 Най-богатата селекция от обективи сред моделите с APS-C сензор

Най-популярният размер сензор в днешните SLR фотоапарати е APS-C. Сменяемите обективи, които могат да бъдат използвани с този тип сензори биват два вида: такива, съвместими едновременно с APS-C и с Full-frame сензорите, както и такива оптимизирани специално за APS-C сензор. Обективите съвместими с пълноразмерен сензор обикновено са обемисти, тежки и скъпи. Ако търсите компактен и лесен за работа DSLR с APS-C сензор, PENTAX е вашият най-добър избор, заради голямото разнообразие от обективи оптимизирани специално за този размер сензори. Независимо дали е за силно приближена телефото фотография, широкоъгълна сцена или специализиран като например за макро или фишай, PENTAX предлага богат избор от обективи, както варио така, и с фиксирано фокусно разстояние за да покрият всяка ваша нужда.

3 Компактни и леки сменяеми обективи за удобно носене

сменяеми обективи

Често потребителите на SLR фотоапарати носят със себе си по няколко сменяеми обективи за да заснемат своят кадър по възможно най-добрия начин, в зависимост от сцената или обекта. Използвайки механизъм за стабилизация на образа в тялото на фотоапарата, PENTAX премахва нуждата от допълнително тегло за използването на стабилизиращ механизъм във всеки отделен обектив.
Също така, с оптимизиране на дизайна на обективите към APS-C сензора, PENTAX допълнително е намалява размера и теглото. Като резултат, вие можете да повече допълнителни обективи в същата по размер чанта и да изберете този, който най-добре отговаря на вашите конкретни креативни намерения.

4 Над 100 варианта на цвета за да подчертаете себе си

цветови варианти

Съгласувайте цвета на тялото и ръкохватката на фотоапарата с вашите любими цветове. Над 100 комбинации са възможни. Комбинирайте вашите любими цветове за да подчертаете себе си и да създадете специален фотоапарат който ще обичате все повече и повече, колкото повече го използвате.

*Цветните поръчки са ограничени до конкретни модели.

5 Механизъм за стабилизация на образа, съвместим с всички обективи PENTAX произвеждани някога

стабилизация на образа

Използвайки разработеният от PENTAX SR (Shake Reduction) махнизъм във всички свои SLR тела, PENTAX успява значително да намали негативният ефект на трепване по време на снимане, при това със всички съвместими с PENTAX обективи. Дори при ситуации силно податливи на трептене, като например по време на снимане в тъмни ситуации или с телефото обектив. Като допълнение към това, дори бюджетните модели на PENTAX са оборудвани със стъклена пентаризма във визьора, вместо пентаогледало, опция често използвана само в по-високия клас модели при другите производители. Това допринася за по светъл и ясен образ във визьора за по-бързо и точно потвърждаване на избраната композиция и изражение на обекта.

Към начало