Този сайт може да постави "бисквитки" във вашия компютър с цел да подобри вашето персонално посещение. Моля прочетете нашата политика за поверителност за да научите повече за бисквитките.

PENTAX K-5 II - Описание

Нов SAFOX X AF модул за топ AF представяне в класа си

K-5 IIs е с последна разработка, супер чувствителен SAFOX X автофокусен модул. Благодарение на супер чувствителния си AF сензор, който се представя брилянтно в слабо осветени ситуации, новия модул предлага широк AF работен диапазон от EV стойности (-3 EV to +18 EV). SAFOX X може да работи със светлинен поток базиран на F2.8 нивата, в допълнение този от F5.6. Това подобрява драстично точността на автофокуса, когато се използват много светли обективи. Съчетано с подобрения автофокусен алгоритъм, той предлага изключителна AF производителност, включително и такива полезни възможности като select-area expansion, която автоматично проследява обекта, дори когато излезе от избраната точка на следене, оценявайки данните за разстоянието събрани от съседните автофокусни точки.

Качествен LCD монитор с невероятна яснота при дневна светлина

K-5 IIs идва с 3.0-инчов LCD монитор с широк зрителен ъгъл, без въздушен джоб и с приблизително 921,000 точки резолюция. Слепен между предното стъкло (което е с анти-рефлексно покритие) и LCD екрана, се намира уникален смолист слой, който премахва отраженията и разлагането на светлината и по този начин премахва фалшивите изображения значително намалява загубата на яркост. Освен това, предния панел е направен от специално калено стъкло, за да стои чисто от надрасквания и ожулвания.

Реалистични снимки с висока резолюция и минимален шум

Със своя голям размер от 23.7мм Х 15.7мм и 16.28 ефективни мегапиксела, последното поколение CMOS сензор на K-5IIs осигурява много висока скорост на четене на данните. Съчетавайки този сензор с надеждния PRIME II (PENTAX Real Image Engine) процесор за обработка, К-5 прави снимки с висока резолюция, богата градация и свободни от цифров шум в широк диапазон на чувствителност — от ISO 100 до ISO 12800. Този диапазон може да бъде и разширен, чрез допълнителна настройка, до стойности от ISO 80 до ISO 51200.

Светъл и ясен оптичен визьор със 100% зрително поле

K-5 IIs използва стъклена пентапризма и визьор със 100% зрително поле и приблизително 0.92x увеличение (с 50mm F1.4 обектив на безкрайност), за да предостави рязко и ясно изображение на цялото зрително поле и да подобри точността и бързината на фокусиране и композиране на кадъра. Също така се използва вече доказалото се Natural-Bright-Matte III матово стъкло, което значително улеснява ръчното фокусиране.

Компактна и солидна конструкция, защитена от прах, дъжд, сняг и влага, перфектна за снимане навън

Външната обвивка на K-5 IIs е направена от здравата, но същевременно лека магнезиева сплав, а в същото време носещото шаси е направено много твърдата неръждаема стомана. Благодарение на използването на 77 специални уплътнения тялото, също така е прахо-, водо- и студоустойчиво и способно да работи безотказно, дори и в много тежки условия и температури до -10 градуса. Максималната скорост на затвора е 1/8000 от секундата, като затвора е проектиран да издържи поне 100 000 сработвания.

Бърза серия от снимки за хващане до седем кадъра в секунда

Високоскоростния режим на снимане на К-5 IIs ви позволява да направите 30 снимки (в JPEG формат) с едно натискане на спусъка, с максимална скорост от 7 кадъра в секунда, като по този начин ви позволява направите серия от резки и ясни снимки на бързо движещи се обекти, като спортисти, изпълнители на сцена или диви животни с голяма лекота.

Оригиналният PENTAX SR механизъм с подпомагащи опции

К-5 IIs притежава оригиналният PENTAX SR (Shake Reduction) механизъм, който ефективно компенсира с около три EV стъпки нежелания ефект при трептенето на фотоапарата за постигане на ясни, неразмазани снимки. Тази функция работи с всички обективи на PETAX, дори и тези проектирани за фотоапаратите с филм*. Благодарение на гъвкавият дизайн на механизма, който наклонява сензора във всички посоки, К-5 IIs предлага няколко полезни функции, които да помогнат на фотографа по време на снимки. Те включват и автоматична компенсация на хоризонта, както функция за фина настройка на композицията по време на снимки от ръка – вертикална, хоризонтална и по посока на въртене. В комбинация с продаващия се отделно GPS модул O-GPS1, фотоапаратът предлага също функцията ASTROTRACER, която значително улеснява практикуването на астро фотография.

* Обективи, съвместими с SR механизма: обективи с PENTAX K-, KA-, KAF-, KAF2- и KAF3-байонет; обективи на резба (с М42 адаптер); и обективите от системите 645 и 67 (с адаптер). Възможно е някои функции да са невъзможни с определени обективи.

Новаторски функции за обработка на снимките

(1) Custom image функция за креативни ефекти

PENTAX K-5 разполага с девет цветови режима, включително и Bleach Bypass за постигане на драматични визуални ефекти. В допълнение на стандартните Sharpness и Fine Sharpness настройки, К-5 предлага и нова Extra Sharpness настройка, която е разработена с цел да се постави допълнителен акцент на контурите, дори и на най-малките детайли от снимката за да се подобри нейната резолюция.

(2) Гъвкави цифрови филтри

Функцията цифрови филтри ви позволява да обработвате заснетите вече кадри по най-различни начини без да използвате компютър. Можете не само да използвате всичките 18 филтъра поотделно, но и да ги наслагвате един върху друг върху едно и също изображение за постигане на желания ефект.

(3) Функция Cross process в три варианта
PENTAX K-5 IIsпритежава функцията cross process, в която апарата автоматично размества различни параметри за всеки кадър, като по този начин получавате уникални, драматични цветове точно както при снимките обработени с cross process* при филмовата фотография. В допълнение на “Random”, където резултата е непредсказуем, докато не се обработи снимката, фотографа вече има още 2 варианта - “Preset”, с три различни комплекта параметри и “Favorite”, където вие контролирате параметрите.

* - Техника за проявяване на филми, която използва неконвенционален начин на проявяване за създаване на отличителен завършек с драматични, стилизирани цветове

 

(4) Усъвършенствана HDR (High Dynamic Range) функция
PENTAX K-5 IIs притежава HDR функция за създаване на едно изображение с голям динамичен диапазон, създадено от 3 снимки с различна експонация без намесата на компютър. Възможните варианти са auto, standard and expanded (с три нива) за прилагане в различни условия. Благодарение и на новата функция за автоматична корекция на композицията, сега можете да направите такъв кадър дори и от ръка.

Други характеристики

 1. 77-сегментно многозоново мерене за подобрена точност на експонацията

 2. Регулируема NR (Noise Reduction) функция за бавен затвор, с възможност за избор от Auto, On и Off режими

 3. Регулируема NR (Noise Reduction) функция за високо ISO, с възможност за автоматичен режим или отделна настройка на шумоподтискането за всяка стойност на ISO-то

 4. RAW/Fx бутон за бърза смяна на формата на снимката, както и възможност за настройка за бърз достъп до определени функции

 5. Функция електронен нивомер, с добавена нова функция за наклон (напред/назад)

 6. DR II механизъм за намаляване на праха по матрицата

 7. Дълъг живот на батерията – около 980 кадъра с едно зареждане

 8. Удобна Hyper control система за удовлетворяване на фотографските нужди и желания

 9. Функция за увеличаване на динамичния обхват, която компенсира преекспонираните и недоекспонираните области.

 10. Автоматична корекция на изкривяванията и хроматичните аберации (налични само с DA, DFA и FA Limited обективи)

 11. Контрол на белия баланс, включващ CTE режим, който подчертава цветните компоненти при светлината по залез

 12. Възможност за добавяне на Авторски права върху снимките

 13. Батериен грип D-BG4 за допълнително захранване с Li-ION батерия или чрез 6 АА батерии.

 14. Специално оцветяване на контролните бутони за лесно разпознаване и бърз достъп, базирано на универсалните цветове.

 15. PENTAX Digital Camera Utility 4 софтуерен пакет, включващ

 16. RAW обработваща програма (базирана на SILKYPIX, разработена от Ichikawa Soft Laboratory) и браузър.

 HDMI, the HDMI Logo and High-Definition Multimedia Interface are trademarks or registered trademarks of HDMI Licensing LLC.
♦ All other brands or product names are trademarks or registered trademarks of their respective companies.
♦ Designs and specifications are subjects to change without notice.

Към начало