Този сайт може да постави "бисквитки" във вашия компютър с цел да подобри вашето персонално посещение. Моля прочетете нашата политика за поверителност за да научите повече за бисквитките.

Серия Pentax V: нова концепция за бинокли

Ricoh има удоволствието да съобщи за пускането на серията бинокли и монокулари Pentax V, които предоставят уникални функции извън конвенционалната концепция за бинокли и монокулари. Като първите модели от тази нова серия, Pentax представя бинокъл Pentax VD 4X20 WP с подвижен дизайн и монокуляр PENTAX VM 6X21 WP, предназначен да улесни наблюденията от близко разстояние. Тези иновативни модели са проектирани да подобрят значително оперативността и използваемостта в широк спектър от приложения.

Pentax VD 4X20 WP са многофункционални бинокли с уникален дизайн три в едно. Подобно на конвенционалния бинокъл, те предлагат здрав, увеличен изглед на обекта. Освен това те се отличават с първия в света подвижен дизайн *, който позволява на потребителя да отдели двете цеви, за да ги използва самостоятелно или заедно. Разделянето на цевите позволява на Pentax VD 4X20 WP да функционира като два независими монокулара, които могат да се споделят от двама души. Чрез свързване на двете цеви в една линия, той работи като силно задвижван телескоп с 16-кратно увеличение.

Pentax VM 6x21 WP осигурява лесно захващане с всяка ръка и разполага с механизъм за фокусиране, за да улесни регулирането на фокуса с ръката, която го държи. Благодарение на своето минимално фокусно разстояние от 70 сантиметра и широк диапазон на регулиране на фокуса, който позволява наблюдения от близко разстояние, този монокуляр може да се използва в широк спектър от приложения, от увеличени гледки към далечни пейзажи до наблюдения отблизо на малки обекти. .

С трайна и надеждна водоустойчива конструкция **, двата модела могат да се използват за спортни събития на открито, концерти и театрални представления, на места като плажове, водопади или дори под дъжда.

Освен това Pentax VM 6x21 WP може да се използва и като микроскоп, способен да увеличи приблизително 18 пъти увеличението, използвайки „Макро стойка V-MS1“. Допълнителният аксесоар “Адаптер за смартфон V-SA1” позволява снимане и запис със смартфон. Ще се предлага и пълен комплект, включващ монокуляра и тези два аксесоара.

Към начало