Този сайт може да постави "бисквитки" във вашия компютър с цел да подобри вашето персонално посещение. Моля прочетете нашата политика за поверителност за да научите повече за бисквитките.

Нов HD PENTAX-D FA ★ 85 mm F1.4ED SDM AW - Голям апертурен среден телефото обектив за огледални камери с K-mount

RICOH COMPANY, LTD. и RICOH IMAGING EUROPE, S.A.S. съобщава за пускането на HD PENTAX-D FA ★ 85mm F1.4ED SDM AW. Този телефото обектив с широка апертура е вторият модел с фиксирано фокусно разстояние в новото поколение на серията Pentax Star (★). Моделите от тази серия, проектирани за Pentax K-mount DSLR, предлагат най-високата производителност сред всички оптики на марката.

За развитието на това ново поколение от серията Star Pentax направи изчерпателен преглед на своите вътрешни стандарти. Търсена е възможно най-висока производителност, така че тези лещи да могат да се използват дори с бъдещите DSLR фотоапарати Pentax, които се очаква да осигурят дори по-висока производителност от настоящите модели. Този нов обектив предлага отлично качество на изображението, без да зависи силно от сензора или процесора на камерата. Фотографът може да се наслади и на целия фотографски процес, като гледа обекта директно в остри, ясни детайли през визьора на камерата.

За да осигури изключителните характеристики, необходими за серията Star, този нов обектив включва висококачествени Super ED (с изключително ниска дисперсия) стъклени оптични елементи и асферичен елемент, за да компенсира различни аберации и да ги сведе до минимум (по-специално за намаляване аксиална хроматична аберация ефективно и избягвайте генерирането на лилави ресни в рамки с подсветка). Той също така намалява изкривяванията до почти нула при снимане на фокусно разстояние от четири метра, което е често срещано притеснение за портретни фотографи.

Pentax разработи нов пръстен SDM (свръхзвуков двигател с директно задвижване) изключително за този нов обектив, което доведе до безупречен, високоскоростен автофокус. Външният дизайн осигурява сигурен захват, улесняващ ръчното фокусиране. Този нов обектив е проектиран не само да гарантира най-високото качество на изображението днес, но и да увеличи удоволствието от снимането.

Основни характеристики на новия HD PENTAX-D FA ★ 85mm F1.4ED SDM AW

1. Ново поколение, високоефективна оптика от серия Star, предлагаща изключително качество на изображението

Предвиждайки бъдещото развитие на огледално-рефлексните фотоапарати, Pentax е проектирал този обектив, за да предоставя изключително ясни, висококонтрастни изображения с острота от край до край, като свежда до минимум различните видове аберации и значително подобрява възможностите за разделителна способност, два фактора, които са абсолютно необходими това ново поколение от серията Star. Новият телефото обектив осигурява изключително висока производителност на изображението дори при широки отвори, красиво боке и изключителна репродукция на изображения от близко разстояние. Това са причините, поради които предлага остри, висококачествени изображения. Той също така разполага с максимална бленда f1,4, полезна за голямо разнообразие от обекти, включително портрети с красиво нефокусиран фон, ръчно заснемане на закрито и пейзажна фотография. Този обектив осигурява ясно изображение във визьора на камерата, за да вдъхнови творчеството и въображението на фотографа.

2. Съвременна оптична технология

Неговата оптична структура включва три стъклени елемента Super ED (Extra-Low Dispersion), които ефективно минимизират хроматичната аберация и стъклено формован асферичен оптичен елемент, за да компенсира сферичните и хроматичните аберации и кривината на полето, за да достави големи изображения с висок контраст. яснота, с рязкост от край до край, дори когато снимате при f1.4. Той също така намалява изкривяванията до практически нула при снимане на разстояние от четири метра от обекта, за да достави добре дефинирани изображения в целия диапазон на фокусиране, от най-близкото фокусно разстояние до безкрайността. Тази оптика също е обработена с HD (с висока разделителна способност) покритие, което в сравнение с конвенционалните многослойни покрития не само подобрява пропускането на светлината, но също така намалява средната отражателна способност във видимия диапазон на светлината с повече от 50%, минимизирайки неблагоприятни ефекти като изблик или призраци дори при условия на задно осветяване.
* HD е съкращението на High Definition (висока разделителна способност)



3. Ново проектиран голям SDM пръстен

За да предложи възможно най-доброто качество на изображението в целия диапазон на фокусиране, този обектив включва новопроектиран, голям SDM пръстен, който ефективно движи фокусиращия механизъм, който се състои от по-голям брой оптични елементи от един обектив. поток. Генерирайки въртящ момент приблизително 1,3 пъти по-голям от този на задвижването, реализирано в HD PENTAX-D FA ★ 50 mm f1,4 SDM AW, този нов SDM осигурява безупречен автофокус.

4. Прахоустойчива и устойчива на атмосферни влияния конструкция

Разработен като модел AW (All Weather), този обектив се отличава със здрава, прахоустойчива, устойчива на атмосферни влияния конструкция с осем специални уплътнения, за да предотврати навлизането на вода в обектива. В комбинация с устойчив на атмосферни влияния корпус на камерата Pentax SLR, тази функция позволява трайна и надеждна цифрова система за изображения, която се представя отлично в трудни среди за снимане, дори при дъжд или мъгла или на места, склонни към пръски. от вода.

5. Други характеристики


Кръгла диафрагма с девет остриета за производство на естествено боке до f2.8, минимизиращо ефекта от ивици в светлинни точки
Външният дизайн улеснява ръчното фокусиране, като същевременно осигурява сигурно сцепление.
Механизъм за управление на електромагнитна диафрагма за безупречен и високо прецизен контрол на експозицията по време на видеозапис. (Този механизъм е наличен при следните модели на Pentax: K-1 Mark II, K-1, K-3 II, K-3, KP, K-70, K-50, K-S2 и K-S1.)
SP (Super Protect) покритие, за да запази челната повърхност без прах.

Наличност

Новият HD PENTAX-D FA ★ 85mm F1.4ED SDM AW ще бъде наличен в края на юни в партньорските магазини на марката в България.

Към начало